De duurzame 100 van Amsterdam-Noord

De duurzame 100 van Amsterdam-Noord: winst voor de toekomst

De ‘duurzame 100 van Amsterdam-Noord’ is gebaseerd op ‘de duurzame 100 van Trouw’ – met een lokale twist. In deze kennis-expeditie zijn we op zoek naar ondernemende Noorderlingen met duurzame ambities. Samen zetten zij zich in voor verdere verduurzaming van Amsterdam.

Doe je mee?

meld-je-aan-knop

Duurzame kennis voor de buurt

Ieder bedrijf, onafhankelijk van de grootte, kan een steentje bijdragen aan een duurzaam Amsterdam-Noord. Daarbij kan door lokaal samen te werken de impact sterk vergroot worden. Dat is het doel van WNKL: WNKL wil experts samen brengen, met elkaar in verbinding brengen. Om vervolgens de duurzame kennis en gebundelde krachten te laten werken voor de buurt.

Wie zijn dan die Duurzame 100? Denk bijvoorbeeld aan de zzp’er die tassen maakt van gebruikte fietsbanden. Of aan de elektrotechneut die alle TL-verlichting bij bedrijven vervangt door ledlampen. Maar ook aan de duurzame begrafenisondernemer. Wie weet wonen ze wel bij elkaar om de hoek, maar weten zij dit wel van elkaar? Nog belangrijker, wat kunnen ze van elkaar leren?

Hiervoor is kennisdeling nodig. Een logische stap nu we massaal auto’s, gereedschap en huizen delen. Juist door kennis over duurzaamheid te verspreiden en niet voor jezelf te houden, komen we samen verder en creëren we winst voor de toekomst. Of de zzp’er of ondernemer nou veel of weinig ervaring in de duurzaamheid heeft, maakt niet uit. Het gaat om de ambitie. Plus, iedereen neemt relevante kennis mee vanuit zijn eigen ervaring en leert van elkaar.

Op de Groenste Dag van Noord, op 8 oktober 2017, presenteerden we het resultaat van onze kennis-expeditie van het afgelopen jaar.

Deze kennis-expeditie zetten we ook online voort via deze ushahidi kaart, via deze link kun je alvast zelf je duurzame initiatief delen! En binnenkort vind je deze kaart ook hier op onze site!

Advertenties