De duurzame 100 van Amsterdam-Noord

De duurzame 100 van Amsterdam-Noord: winst voor de toekomst

De ‘duurzame 100 van Amsterdam-Noord’ is gebaseerd op ‘de duurzame 100 van Trouw’ – met een lokale twist. In dit project zijn we op zoek naar ondernemende Noorderlingen met duurzame ambities. Samen zetten zij zich in voor verdere verduurzaming van Amsterdam.

Doe je mee?

meld-je-aan-knop

Duurzame kennis voor de buurt

Ieder bedrijf, onafhankelijk van de grootte, kan een steentje bijdragen aan een duurzaam Amsterdam-Noord. Daarbij kan door lokaal samen te werken de impact sterk vergroot worden. Dat is het doel van WNKL: WNKL wil experts samen brengen, met elkaar in verbinding brengen. Om vervolgens de duurzame kennis en gebundelde krachten te laten werken voor de buurt.

Wie zijn dan die Duurzame 100? Denk bijvoorbeeld aan de zzp’er die tassen maakt van gebruikte fietsbanden. Of aan de elektrotechneut die alle TL-verlichting bij bedrijven vervangt door ledlampen. Maar ook aan de duurzame begrafenisondernemer. Wie weet wonen ze wel bij elkaar om de hoek, maar weten zij dit wel van elkaar? Nog belangrijker, wat kunnen ze van elkaar leren?

Hiervoor is kennisdeling nodig. Een logische stap nu we massaal auto’s, gereedschap en huizen delen. Juist door kennis over duurzaamheid te verspreiden en niet voor jezelf te houden, komen we samen verder en creëren we winst voor de toekomst. Of de zzp’er of ondernemer nou veel of weinig ervaring in de duurzaamheid heeft, maakt niet uit. Het gaat om de ambitie. Plus, iedereen neemt relevante kennis mee vanuit zijn eigen ervaring en leert van elkaar.

Hoe verloopt de campagne?

1. Crowdfinding
Met deze crowdfinding campagne gaan we op zoek naar de duurzame koplopers die individueel en gezamenlijk een bijdrage kunnen leveren aan verdere verduurzaming van stadsdeel Noord.

2. Duurzame vraagstukken
Tegelijkertijd worden duurzame vraagstukken bij lokale bedrijven, organisaties en instellingen opgehaald. Denk bijvoorbeeld aan een vraagstuk over hoe reststromen op elkaar aangesloten kunnen worden in samenwerking met andere organisaties. Of hoe buurtbewoners gezamenlijk voor een wijk met ‘nul op de meter’ kunnen zorgen.

3. Matching
En dan? Vraag en aanbod matchen! Tijdens de Dag van Duurzaam Noord zodat de kennis, expertise en motivatie van de wijk ingezet wordt vóór de wijk. Zo ontstaat een lokaal, divers en duurzaam ecosysteem die bijdraagt aan een prettige leefomgeving.

Lees op onze tijdlijn van Heroes and Friends welke categorieën duurzaam ondernemende Noorderlingen er zijn. Bepaal waar jij onder valt en meld je aan.

– Samen komen we verder en creëren we winst voor de toekomst! –