Impressie van de Amsterdam Village Market

De Amsterdam Village Market in Amsterdam-Noord was een geslaagde dag. Op zaterdag 29 oktober kwamen veel enthousiaste zzp’ers om hun diensten aan te bieden. Bovendien deed het Zonneplein zijn naam eer aan: de zon scheen volop. Tijdens de Amsterdam Village Market was ook het startschot van de Duurzame 100 van Amsterdam-Noord. Met dit project gaan we op zoek naar de zzp’ers en kleine ondernemers met duurzame ambities van Noord. Samen zetten zij zich in voor verdere verduurzaming van het stadsdeel.

De eerste zzp’ers met duurzame ambities hebben zich inmiddels aangemeld voor de Duurzame 100. Het zijn de adviseurs, de creatives, de zorgers, de bouwers, en meer. De zoektocht naar de Duurzame 100 van Noord verloopt via een crowdfindingscampagne op het online platform Heroes and Friends. Ja, je leest het goed: finding. Want we zoeken mensen! De zoektocht is bovendien nog in volle gang. Dus heb je interesse? Wil je deelnemen aan de duurzame 100 van Noord? Of ken je iemand anders die interesse heeft?

Ga dan naar de crowdfindingspagina

Op deze crowdfindingspagina lees je precies wat het inhoudt en welke tien verschillende beroepscategorieën zijn opgesteld. Kies tot welke categorie jij behoort en meld je aan. Je krijgt een bevestiging van je aanmelding en gedurende de campagne houden we je op de hoogte van het verloop en alle activiteiten.

Duurzame vraagstukken

In de tussentijd verzamelen wij duurzame vraagstukken bij lokale bedrijven. Wat willen zij verduurzamen? Kunnen reststromen op elkaar aangesloten worden? Heeft het bedrijf de mogelijkheid om zelf duurzame energie op te wekken? Hoe realiseren we een ‘nul op de meter’ wijk? Dit zijn slechts enkele voorbeelden. Zijn die vraagstukken eenmaal compleet, dan organiseren wij de  dag van Duurzaam Noord waarbij we vraag en antwoord matchen.

Impressie van de Amsterdam Village Market

Tijdens de Amsterdam Village Market was er ook een inspiratiesessie over netwerken, gegeven door Renu van Renuable. Er werd een duurzame hackathon gehouden waarbij zzp’ers in een korte tijd met oplossingen kwamen voor twee duurzame vraagstukken. Één kwam van Gemeente Amsterdam over armoede en duurzaamheid. Het tweede vraagstuk werd door Stichting Experimentele Werkplaats voorgelegd.

Benieuwd hoe de Amsterdam Village Market was? Zie hieronder een impressie van de dag.
(De dag is gefotografeerd door Bmoments)

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s